ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ

Περιοδική Έκδοση Μουσικής Θεωρίας και Πράξης

Αθανάσιος Τρικούπης

Σπούδασε μουσική (πιάνο, τσέμπαλο και σύνθεση), καθώς και μηχανολογία (Ε.Μ.Π.) στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Conservatoire Europeén de Musique de Paris και στη σύνθεση στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz (KUG). Ακολούθως, εκπόνησε διδακτορικό στη μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο (ως διευθυντής χορωδίας, ορχήστρας και μουσικών συνόλων, ως σολίστ πιάνου, τσέμπαλου και ως συνθέτης) έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, όπως τις Ακαδημαϊκές Συμφωνικές Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Θράκης, της Αδριανούπολης και του Ε.Μ.Π., τη Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα του Εskişehir, με το Πανεπιστήμιο του Bielefeld, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Ensemble Neuer Musik του KUG, το Musikforum και το Ηörfest της πόλης του Graz, με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ακαδημαϊκών του Βερολίνου, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τον ΟΜΜΑ, τον ΟΜΜΘ, τη ΔΕΘ, τον Γαλλο-ελληνικό Σύνδεσμο Αθηνών, το Ινστιτούτο Goethe, το Αμερικανικό Κολλέγιο, καθώς και με διάφορους Γερμανο-ελληνικούς Συλλόγους κ.ά.

Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μουσική Έρευνα (GfM).