2ο Διεθνές Συνέδριο Μουσικολογίας


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 4-6 Νοεμβρίου 2003

Εισηγητές

Αναστασία Γεωργάκη

Γεννήθηκε στην Λευκάδα το 1963. Σπούδασε φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο 1986) και μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο αρμονίας και πτυχίο αντίστιξης δίπλωμα ακορντεόν και ηλ. αρμονίου) κατά την περίοδο 1981-1990. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της μουσικής πληροφορικής στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας Συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS), όπου απέκτησε τον τίτλο DEA (1991) και περάτωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή (1997) στον τομέα Μουσική και μουσικολογία του 20ού αιώνα με έμφαση στη μουσική πληροφορική.
Έχει εργαστεί ως παιδαγωγός σε διάφορα ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περίοδο 1995-2002 εργάστηκε ως συμβασιούχος και μετέπειτα ως Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Μουσική Ακουστική και Πληροφορική», όπου ανέπτυξε και άλλες δραστηριότητες (διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και συναυλιών). Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (IEΛ) σε θέματα μουσικής πληροφορικής σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή συνέδρια μουσικής πληροφορικής.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών της πληροφορικής στη μουσική δημιουργία και εκπαίδευση: μοντελοποίηση τραγουδιστής φωνής, μουσική με διαδραστικά μέσα, συσχετισμός λογισμικών και παραγωγής μουσικών έργων, τεχνικές και μορφές της ηλεκτροακουστικής μουσικής, ανάλυση και σύνθεση ήχων. Από τον Οκτώβριο του 2002 εργάζεται ως Λέκτορας Μουσικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.